2011. december 30., péntek

Feketeerdei zenélő-táncos, kakukkos kakukkóra - Jelenlegi ára: 45 900 Ft

 Szőlőlevél motívumú, szép hangú, újszerű állapotú, 30-40 éves, német készülék. Az óra a kategóriájában a nagyobbak közé tartozik. Emil Schmeckenbecher 1948-ban Villingenben alapított cégének 1950-től meredeken felfutó kakukkóra gyártása a nagy amerikai keresletnek volt köszönhető. A különleges formájú, szépen festett fadoboz díszítése és az inga fafaragás. A rézszerkezetes óramű mindhárom része súlymotoros meghajtású. Az óra úgynevezett félütő megoldású, azaz félkor egyet, órakor a megfelelő számút kakukkol a középső ablak kinyílásakor előbukkanó madárka. A szerkezet ugyanakkor gongütést is ad a hátlapon elhelyezett hangrugóra. Egész óránál ennek befejeztével indul a svájci zenemű, és táncra perdülnek a teraszon látható párok. Az óraszerkezet hátsó réz szerelőlapjába a fenyőfás ötszögletű REGULA emblémán kívül a G. M. 1884288 1892176, E. SCHMECKENBECHER, A 25-83, Made in West-Germany feliratok és számok vannak beütve (gravírozva). A fadoboz hátlapjába szintén a Made in West-Germany felirat van besajtolva. A fémsúlyok fenyőtobozt mintáznak, tömegük. 3x275g. Egy felhúzással – a kakukkos óráknál szokásos– egy napos működés. Befoglaló méretek (inga és súlyok nélkül): szélesség 24, 5cm, magasság 36cm, mélység 17, 5cm. Működő lánchossz: 3x170cm. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.
Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, ezért nem tudok garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belüli esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.
Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! A leütési ár plusz 1990 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, törékeny csomagként, tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.


Jelenlegi ára: 45 900 Ft

Az aukció vége: 2011-12-29 16:18
. Feketeerdei zenélő-táncos, kakukkos kakukkóra - Jelenlegi ára: 45 900 Ft